petek, 16. januar 2009

Mislm, kaj ljudje vidjo u alkoholu? "Uau veš ka smo se dans napil? Čist smo bli zadeti!!!" Pa kaj jim ni jasnu??? Misljo, da so neki carji ko se napijejo. Pa sploh niso. Saj zame ne! Sploh se ne zavedajo kolk slabga sami seb pouzročjo, če pijejo alkohol. Pr 14-ih! Čist sm jezna na use take bedake, k nevejo kaj delajo. Pol mi pa še rečejo. Ma ti si prfukjena! Itak nikol neboš fore razumela. Ja pa halo mi lahko kdo prosm razloži u čem je fora, da se napiješ???? Da te pol nasled dan use boli?? Da se stepeš s kšnim, pa sploh neveš da si se??? Da se odpelš domou in do smrti povozš dva otroka??? Mislm ni mi jasno no! Pa mi rečte, da sm zabita al pa kej druzga-jst tega ne dojamm in tut nočm dojet! Sej sm po mnenju tistih itak pička, k ne pijm alkohola. Brigajo me!!!!!

30 komentarjev:

Nina pravi ...

oh angelček mali. (: ne sej se hecam. tudi jaz sem proti alkoholu, še posebej zaradi takih in drugačnih posledic. glede tega, da si p*, ker ne piješ alkohola se ravno ne strinjam, ker tudi tisti, ki ti to rečejo, vejo da ni res in vejo, da to slabo vpliva na njih, ampak ker so pod pritiskom družbe hočejo biti carji. mislim, pa da vseeno malo pretiravaš okoli tega alkohola. itak se ne bo nikoli spremenilo, pa poglej koliko je še bolj groznih stvari na svetu, kot je alkohol.

ana pravi ...

Ja vem, da je še bolj groznih stvari na svetu, ampak večina se jih zgodi zaradi alkohola oz. drog, med katere spada tudi alkohol. Pa poglej kolk nesreč se zgodi zarad tega, kolk otrok ostane brez staršev, kolk preperov in sovražtva se zgodi. Zame je alkohol zelo slaba stvar, ki uniči večino stvari.

Eva pravi ...

ja tut sama sm tega mnenja. če pa bi me to upršal lani..ja takrt bi biu pa moj odgovor in mišlenje drugačno. nisi nč več če piješ alkohol. nevem no, osebno ne pijem več ker se mi zdi da je to bolš kot pa da postanem neka odvisnica že pr 14. in ja, alkohol unič velik stvari. družino, prijateljstvo, nasmeh. zato dobr premisleš preden spiješ svoj prvi požerek alkohola.

Nina pravi ...

uh, se vaju kar malo bojim. tudi sama sem mnenja, da alko uniči večino stvari (nasmeh. ob tem me je kar malo streslo). sama sicer nisem ljubiteljica alkota in ga ne maram, ampak v mejah normale in z zdravo pametjo še ni nič pošastnega. seveda če pri tem ohraniš zmožnost presojanja in zdrav razum.

barbi pravi ...

Ok. Moje blebetanje. Jaz mislim da če spiješ kozarček ali dva od tega še ne postaneš totalen odvisnik in alkoholik in kajjazvemkajševse. Res je, da se veliko preveč pije - s tem se strinjam. Ne strinjam pa se, da alkohol povzroči večino slabih stvari. Alkohol ni kriv, krivi so ljudje, ki ga popijejo preveč. Jaz ga osebno rada kaj spijem (saj veste).. Hehe. Vem, da ni niti najmanj prijeto spremljati nekoga na mrtvo pijanega domov, mu pomagati pri bruhanju itd. zato sama tega ne počnem. In vidim da tudi ve niste zato. Vsak od nas nekaj prispeva, da je tega na svetu manj.. Torej.. Le tako naprej punce!

Polona pravi ...

To se pa čist strinjam..men je tut čist brez veze ta alkohol.. enkrat sem slišala nekoga, ki je reku: "Pismu ej fak sm biu taku pijn da sm se kr u telegraf štango zaletu" .. mislm in s tem se hval.. če bi se pa trezen zaletu pa stavm, da ne bi tega nikomur povedu.

Anonimni pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
JakaP pravi ...

Se delno strinjam. da pri štirinajstih letih govoriš kot kronik - too much. Seveda je pa vsak od nas že probov alkohol zarad radovednosti. Pa ni blo nobenmu nč hudga. Se mi pa zdi, da je glaž šampanjca ob novem letu skoraj obvezen. Zato se mi alkohol ne zdi brezveze. Brez veze mi je prenažiranje z alkoholom. Moje mnenje

Nina pravi ...

haha, polona. maš prov. glede tega, da če bi se trezen zaletu. meni se tudi ne zdi logično zakaj in kako se lahko ljudje hvalijo s tem, da so bili pijani.

ana pravi ...

Uh lepa debatica se je tlele razvila. Am...eva najbol se stabo strinjam.Barbi am, ja alko unič velik stvari in ja ljudje so krivi da pijejo ampak pijejo alkohol in seprau je alkohol kriv. Polona...hehe...stabo se tut čist strinjam, Jaka stabo pa tko tko.ne čist. ampak recimo. Torej jst alkohola ne podpiram.

Eva pravi ...

ja polona strinjam se s tabo. sigurno ta nebi nikol povedovu če se bi trezen zaletu. jaka jaka. govori zase, da nobenmu ni blo nč hudga ko je prvič probou alkohol. se pa strinjam glede šampanca(ne pijem pravga , ker mi ni dobr. blek fuj fuj) ob novem letu ampak mislm da naj tapravga pijejo kar starši, otrokom in mladoletnikom(vsaj do 16 leta) pa naj prepustijo otroškega. pa brez zamere.

JakaP pravi ...

Alkohol je naš največji sovražnik, ampak v svetem pismu piše, da moramo tudi sovražnike ljubiti. hecam se. en vic, ki sem ga pred kratkim prebral.

ana pravi ...

Ja Eva, jst tut nemaram šampanjca kr je grenk in zanč ko hudič. Letos sm ga ponesreč probala(nevem kako mi je to ratal) in se mi je skor želodc obrnu. Tko in tko so pa starši tut proti temu(mami strogo(:) In se mi zdi da je to čist prou.

zale pravi ...

alkohol je dobra stvar.mislm to je čist odvisn od človeka al ga bo biu al ne.jst osebno ga.se pa strinjam da se velik nesreč (prometnih) zgodi zard alkohola.

Anonimni pravi ...

TU PA JE MAL PREVEČ. NEKI JE PRAV, NEKI NI AMPAK NAJ VSAK SKRBI ZA SVOJO RT.

Anonimni pravi ...

JST PA MISLM, DA JE VELIK NESREČ ZATU, KER NEZNAJO LJUDJE VOZT.ŠE POSEBEJ ŽENSKE.KO VIDM ŽENSKO PELAT AVTO DOBIM ŽIVČNI ZLOM.ZARAD ALKOHOLA NESREČE:ČE BI BIL JST PIJN BI ŽE POKLICAL TAXI. KVA SE VI TAKU SEKIRATE ZA DRUGE. ČE SEBOSTE ZA NJIH SEKIRAL AL PA ONO ZA VAS POL NE BOSTE NIKAMOR PRŠLI. SE KDU STRINJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ČE ŠE NEVESTE 1DECI NA DAN ODPELE DOHTARJA STRAN

Nina pravi ...

@ anonimni:

JST PA MISLM, DA JE VELIK NESREČ ZATU, KER NEZNAJO LJUDJE VOZT.ŠE POSEBEJ ŽENSKE.KO VIDM ŽENSKO PELAT AVTO DOBIM ŽIVČNI ZLOM.

glej. totalna diskriminacija. mogoče se ne zavedaš oz. ne veš kaj je diskriminacija, ampak to je enako, kot bi jaz rekla: moški so nesposobni in ne znajo nič drugega, kot sekat drva, na primer.

KVA SE VI TAKU SEKIRATE ZA DRUGE. ČE SEBOSTE ZA NJIH SEKIRAL AL PA ONO ZA VAS POL NE BOSTE NIKAMOR PRŠLI.

Ne sekiramo se zaradi drugih, sekiramo se zaradi posledic. Se pijan človek (ženska ali moški) vsede v avto in odpelje. Pri tem zbije otroka, ki umre. In enkrat lahko da bo tebe kdo zbil, zaradi alkohola. Ali pa boš ti koga. Pomisli.

ČE ŠE NEVESTE 1DECI NA DAN ODPELE DOHTARJA STRAN

Če sem prav razumela je to mišljeno za 1 dl vina. Ja, res je zdravo. Čim se pa tale 1 dl poveča v 10 dl (al kolk. ne vem js tega) je pa kriza.

JakaP pravi ...

Ok, anonimni, kdorkoli že si... To vse skupaj je egoistično. Glede en deci na dan prežene zdravnika stran. se strinjam. Ampak šele po osemnajstem letu. Do takrat se ti možgani še razvijajo in alkohol (kot upam, da vsi vemo) uničuje možganske celice. Zakaj številka 18? Ne zaradi lepšega, ampak takrat se konča duševni razvoj.

Zakaj se sekiramo za druge? Zanimivo vprašanje, pa vendar se mi nanj ne zdi pomembno odgovarjati. Ljudje smo narejeni tako, da nam za sočloveka ni vseeno. Celo ti ne bi ostal ravnodušen če bi jutri razstrelili Mercator s 500 folka. Prav tako ti ne bi bilo vseeno, če bi pijani voznik 50 šolarjev na avtobusu zapeljal v prepad. Zakaj bi ti bilo potem vseeno, če bi pijani voznik peljal na avtocesti v napačno smer in bi pritem čelno trčil v avto s petčlansko družino? Kaj če bi se tvoja družina takrat peljala po tisti avtocesti in bi se neki pijani voznik zagonil v vaš avto?

Tebi se zdi, da je veliko nesreč zato, ker ljudje ne znajo voziti. jaz pa mislim, da je več nesreč zaradi tega, ker ljudje peljejo prehitro in izgubijo nadzor nad vozilom ali kar koli podobnega.

Ja, res je. marsikatera ženska ne zna peljati avtomobila. Kaj pa moški? Ne mi zdaj s takšnimi da je žensk več. Kakšna je sploh razlika? So tisti, ki znajo peljati avto in so tisti ki ga ne znajo.

Ti bi pijan poklical taxi. Mogoče. pa bi ga vsi? Zagotovo ne. Nekateri bi mislili, da sploh niso pijani, bi se vsedli v avto, odpeljali domov, povzročili prometno nesrečo in do konca življenja zaradi slabe vseti ne bi normalno spali. Mogoče se boš smejal, ampak žal, tako je. Upam, da boš malo razmislil. LP, Jaka

ana pravi ...

Ojoj.
@ Zale:
alkohol je dobra stvar.mislm to je čist odvisn od človeka al ga bo biu al ne.

Ne alkohol ni dobra stvar. Kdaj boš to dojeu zale? Alkohol uničuje use okol njega in predvsem tebe!

@ Anonimni:
JST PA MISLM, DA JE VELIK NESREČ ZATU, KER NEZNAJO LJUDJE VOZT.ŠE POSEBEJ ŽENSKE.KO VIDM ŽENSKO PELAT AVTO DOBIM ŽIVČNI ZLOM.

Nekateri ljudje res ne znajo vozt. Ampak ko pa kdo reče da ženske ne znajo vozt mi pa prekipi. Kolk nesreč pouzročjo ženske? Velik mn ko moški. Zakaj? Ker so bolj potrpežljive in previdne. Moški pa ponavad takoj živčni ratajo in se sploh ne ozirajo na druge udeležence v prometu. (Ne govorim za vse moške, ampak večino).

@ Anonimni:
ČE ŠE NEVESTE 1DECI NA DAN ODPELE DOHTARJA STRAN

En deci česa? Vina? Mogoče. Al en deci šnopca? Pa mim grede, če še ne več si se mal zmotu. Eno jabolko na dan odžene zdravnika stran.

Glede usega druzga se strinjam z Nino in jakatom.

JakaP pravi ...

@ Ana:
Nekateri ljudje res ne znajo vozt. Ampak ko pa kdo reče da ženske ne znajo vozt mi pa prekipi. Kolk nesreč pouzročjo ženske? Velik mn ko moški. Zakaj? Ker so bolj potrpežljive in previdne. Moški pa ponavad takoj živčni ratajo in se sploh ne ozirajo na druge udeležence v prometu. (Ne govorim za vse moške, ampak večino).

Evo, to je isto kot je anonimni reku o ženskah. Ne moraš rečt da so ženske bl potrpežlje. To je popolnoma isto kot če bi reku, da vsi črnci kradejo

ana pravi ...

Ne ne ne jaka nism tko misnla. Ne rečm da moški ne znajo vozt. Pač so mal mn potrpežljivi, ko ženske to si moraš priznat, ampak ne usi! sej ženske majo pa kako drugo pomanklivost-recimo smo večinoma mn pogumne od moških al pa kaj jst vem kaj. Pa ne me zdej met za diskriminatorko, ker mislm da sm daleč od tega.

Usak ma dobre in slabe lastnosti-to je res!

Anonimni pravi ...

vsi ki se kregate ste mal zmešani prijatli. mislm naj se vsak odloč po svoji volji

Pile pravi ...

sej se ne kregajo. Sam pomagat hočjo. i dont see your problem.

ana pravi ...

Lej ti anonimni al kdor kol pač si. Prjatli se tut kregajo. Ampak tole kar ti tle vidš ni kreganje ampak izražanje svojih mnenj. Predstavlej si da si prjatli med sabo nebi mogl izrazt mnenj. Kašni bi bli to prjatli???

Anonimni pravi ...

jst se čist strinjam s Zaletom,kdur ga pije ga pije zase ne pa za druge.in res je velik nesreč sezgodi zard alkohola ampak se jih večinoma od teh zrad teg k ljudje ne znaj vozt.jst gaosebnu pijem!!!!!!!!!!!!!!!!SIMON BOBNAR

Pile pravi ...

Bobnar:

in res je velik nesreč sezgodi zard alkohola ampak se jih večinoma od teh zrad teg k ljudje ne znaj vozt

Potem je res, da tudi, če si mrtvo pijan in "znaš" vozt ne boš povozil nikogar? Sploh pa se ne gre samo za vožnjo. Ogromno ludi umre, ker grejo peš domov in hodijo po sredini ceste (ker so pijani, ne ker ne znajo hoditi) in jih zbije avto.

ana pravi ...

A Bobnar ti si med nami. Ja lejga no, kako pa to da se nisi že prej predstavu. Sej te nebomo pojedl:)
Veš kaj ti bom rekla; se zgodijo nesreče zarad tistih ljudi k ne znajo vozt, kšni poljaki pa čehi so največkrat tej, AMPAK! se mnogo mnogo več nesreč zgodi zarad tega, ker ljudje pijani sedejo za volan. Me zanima kako bi o tem govoru, če bi ti en pijanc povozu starša do smrti.

Nina pravi ...

strinjam se z aninim zadnjim stavkom.

Eva pravi ...

uou. na tole temo se je pa kr lepo razvila debata. dobr to dobr.
torej
@ anonimni:

JST PA MISLM, DA JE VELIK NESREČ ZATU, KER NEZNAJO LJUDJE VOZT.ŠE POSEBEJ ŽENSKE.KO VIDM ŽENSKO PELAT AVTO DOBIM ŽIVČNI ZLOM.

pripomba nad žensko vožnjo? marsikatera ženska bolš voz od moškega.
ljudje znajo vozt, in zard tega njihovega mišlenja da so najbolši vozniki, se marsikdaj spozabjo in vozjo neprevidno.

ČE BI BIL JST PIJN BI ŽE POKLICAL TAXI.

taxi? pr ns u novem mestu? bol težko..

KVA SE VI TAKU SEKIRATE ZA DRUGE. ČE SEBOSTE ZA NJIH SEKIRAL AL PA ONO ZA VAS POL NE BOSTE NIKAMOR PRŠLI.

jz osebno sm pač tak člouk, da se sekeram za druge.
in ob prisotnosti alkohla, se hitro kumu kej zgodi. lahko pa posledice prizadane tut drugim zato. zakaj se sekeramo? skrbimo da se nm in tistim k jih mamo radi nebi kej zgodil. seveda tut drugim.

1DECI NA DAN ODPELE DOHTARJA STRAN

ja. sej alkohol ni napačen, v mejah normale. več je mn!

@ Zale:

alkohol je dobra stvar.mislm to je čist odvisn od človeka al ga bo piu al ne.

ja. maš prou. stvar posameznika kako se bo odloču. če bo piu alkohol al ne.

@ ana:

tut men se zdi prou.

@ Jaka:

dobr si napisou.se strinjam stabo.

@ Bobnar:

čak mau? da ljudje neznajo vozt? oprosti, ampak s tem se pa nestrinjam. sm s pametjo na cesto pa bo.

mal zamujam s temile mojimi mislimi.se opravičujm, ampak nism rednu sledila komentarjem. čopa. dobro temo si odprla..

Anonimni pravi ...

KDU JE REKU DA SEM IZ NOVEGA MESTA